MIT

mit-banner

 

Na přírodní produkty pro praní a úklid domácnosti, máme podobně vysoké požadavky, jako když vyvíjíme kosmetiku. Potřebujeme, aby byly jemné a zároveň účinné. Před uvedením na trh musí splňovat celou řadu kritérií, která si nastavujeme ještě přísněji, než určují předpisy. Ačkoli přírodní prostředky na praní a úklid nejsou přímo určeny pro mytí kůže, velmi zodpovědně vážíme typy a limity látek, které obsahují. Zdraví, bezpečnost, ekologické složení a účinnost. Podmínky, které musí bezpodmínečně splňovat každý náš produkt.

Mezi zákazníky se často diskutuje o účincích methylisothiazolinonu – konzervantu, uváděného pod zkratkou MIT. Po mnoha vědeckých studiích, které zkoumaly jeho vlastnosti, je tento konzervant v rámci Evropské unie oficiálně povolen pro kosmetické oplachové přípravky v koncentraci 0,0015 %. Pro prací prostředky však limit neexistuje.

Proč je použití konzervačních látek takové téma? Konzervanty mají podle své chemické podstaty různě silné antimikrobiální i vedlejší účinky. Alergenní potenciál může u citlivého jedince vyvolat alergickou reakci. Důležitým měřítkem kvality výrobků je bezesporu trvanlivost, a proto musíme předcházet jejich zkažení. Pokud by se prostředky zkazily, bakteriální či plísňové zplodiny by mohly být pro naše zdraví velmi nebezpečné. Všechny tyto toxiny by se rozptýlily v domácnosti a ve vypraném prádle.

Je proto nutné používat takový konzervant, který je účinný, šetrný k pokožce, a zároveň ekologický a vyhovující ekologickým certifikacím.

Takovou vhodnou látku jsme po dlouhém hledání objevili. Feel Eco produkty, které úspěšně prošly dermatologickým testem, jsou toho důkazem. Zdraví a bezpečnost pro nás představují základní hodnoty. K tomu se přirozeně váže péče o životní prostředí a o místo, ve kterém žijeme, a chceme, aby v něm do budoucna mohly žít i naše děti.

fe_mit-free

 

Feel Eco produkty neustále zlepšujeme a vyvíjíme. V souladu s tím jsme používání konzervantu MIT úplně vyloučili a nepoužíváme ho v žádném ze svých produktů.

 

    

Jak pro vás produkty chráníme konzervací, aby se nezkazily?

Po pečlivém testování a výzkumu jsme zvolili konzervant Phonexyethanol, a to z několika důvodů.

Je schválen pro použití v kosmetice.
I v obsahu 1 % je bezpečný pro pokožku.
Široké spektrum účinnosti (bakterie, kvasinky, plísně).
Nachází se i v rostlinách (např. zelený čaj, čekanka).
Nízký alergizující potenciál, není ekotoxický, persistentní, ani bioakumulativní.

Dermatologicky testováno

Vhodné pro čističky vod

Rostliného původu

Velká ekonomická a šetrná balení

Plně recyklovatelné obaly

Netestováno na zvířatech

Vyrobeno v zelené továrně

 
Feel Good ... Feel Eco.


Doporučujeme

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.